Съединители с полиамид GIFLEX FBX

Изтеглете pdf файл на продукта от тук

Зъбните съединители от серията GIFLEX са предвидени за общо индустриално използване с гарантиран висок стандарт на качество и изработка. Специфичният сектор, където се използват е този на предаването на мощност посредством гъвкавото свързване на въртящите части с възможността да се компенсират радиално-ъглови отклонения и да се абсорбират приплъзвания в осова посока.
Зъбните съединители са съставени от две симетрични метални оси и елемент от полиамид, който осигурява свързването и придаването на мощност между двете метални главини. Двете стоманени части са от ниско карбониева стомана и със специфична антикорозивна обработка на повърхността и зъбната корона. Полиамидната част е съставена от полукристален технополимер с високо молекулярно тегло и зареден с твърда смазка, която му гарантира самосмазващи способности, типични за полимерите. Зъбните механизми на двете главини осигуряват на съединителя постигането на възможно най-добрите технически параметри. Относителната независимост на полимера от атмосферните влияния и възможността му да понася температури от -20 до +120⁰С (моментно до +150⁰С) правят съединителите подходящи за използване и при тежки метеорологични условия. Съединителите на Chiaravalli гарантират:
По-малък размер, тегло и инерционен момент
Нисък шум при работа и способност за еластично поемане на удари и вибрации
Устойчивост на най-често срещаните химични агенти и на умерена температура
Самосмазващи се, електрически изолирани и не изискват поддръжка
С по-ниска цена са, лесен монтаж и могат да понасят максимални натоварвания.

Торсионни, безлуфтови съединители GIFLEX GE-T SG

Безлуфтовите съединители GE-T SG са съставени от три елемента предвидени за безвинтово монтиране. Подходящи са за използване върху устройства изискващи нисък въртящ момент на работа и в индустриални процеси, където съединителите трябва да отговарят на точно определени изисквания. Благодарение на малките си размери и особено лесен монтаж работят в ограничени пространства, гарантирайки значителни предимства на проектирането. Стягането чрез притискане позволява бързо и сигурно застопоряване без никакъв луфт между вал и ос. При избора на съединител основният критерий е, че и при най-лошите условия не трябва да бъде прехвърляно максимално допустимото натоварване. От това следва, че обявеният номинален въртящ момент за съединителя трябва да бъде сравнен със специфичен въртящ момент, който да държи сметка за допълнителните натоварвания идващи от разпределението на товара и условията на използване.

Критерии за избор

Нормалното функциониране и дълготрайното използване на съединителите зависят от правилния подбор в съответствие с целта на използване. Базовият проект гарантира за всички съединители ъглово отклонение до 1 градус. Динамичното ъглово отклонение никога не трябва да превишава 0.5 градуса (препоръчителното максимално отклонение е 0.25). Декларираните въртящ момент и максимална скорост на въртене са валидни за ъглово отклонение не по-високо от 1/12 от градуса. Стойностите на извънредния преходен въртящ момент не трябва да са по- големи от 10-15 секунди и честота на включвания до 5 на час. Ъглови отклонения по-високи от 1/8 от градуса намаляват номиналния въртящ момент и скоростта на въртене. Същите могат да варират и в зависимост от вида на приложението.

1

Изтеглете pdf файл на продукта от тук

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39