Ремък

Ремъци

Изтеглете pdf файл на продукта от тук

В синхронните предавки чрез гъвкави елементи ремъците и зъбно-ремъчните шайби позволяват по най-ефикасен и икономически изгоден начин предаването на движението, тъй-като техническите параметри на синхронните предавки чрез ремък са аналогични на тези на веригите и зъбните механизми, но имат редица предимства предвид конструктивните им характеристики. Общо тези конструктивни характеристики могат да гарантират:
– Съвършенно синхронно предаване на движението предвид пълното отсъствие на приплъзване
– Ритмично и гладко предаване на движението в сравнение с работата на верижните предавки
– Високата устойчивост и твърдост на ремъка гарантира почти пълното избягване на загубата на движение (lost motion)
– По-лесен и бърз монтаж в сравнение с верижните колела
– Минимално радиално натоварване върху валовете и предавките
– Висока способност за предаване на мощност на високи въртящи моменти на ниска скорост
– Тиха работа, висок КПД, минимално заемано място и лесна поддръжка
Всички тези предимства са гарантирани при добър подбор на ремъка и на шайбата. Chiaravalli сътрудничи с най-реномираните производители на ремъци на световно ниво и гарантира най-високо качество на своите ремъчни шайби.

20

Синхронни зъбни ремъци POLY CHAIN GT2

Синхронните зъбни ремъци GT2 са последната иновация на GATES. Предлагат възможно най-добрите технически параметри в промишлените предавки с висок въртящ момент. Гърба и зъбите на ремъка са от полиуретанова смес, която гарантира изключително висока прилепяща способност към теглещото тяло. Този особен вид полиуретан прави ремъка изключително издръжлив и на практика напълно защитен от абразия и действието на химични агенти. Изключително траен е и работи съвършено при температури от -54 до + 85⁰C. Както ремъците така и шайбите се произвеждат в стъпки 8мм-8MGT и 14мм-14MGT.

 

Зъбни ремъци POWERGRIP HTD

Зъбните ремъци HTD се произвеждат в следните стъпки: 3, 5, 8, 14 и 20. Стъпките 3, 5, 8 и 14 са с марката Chiaravalli и гарантират отлично съотношение цена – качество.

 

Зъбни ремъци от полиуретан T – AT GATES

Зъбните ремъци от полиуретан T – AT GATES са специално създадени за да гарантират най-висока енергийна ефективност, както в предаването на мощност така и в линейните приложения. Ремъците са създадени във вариант затворени на пръстен и на метър за възможно най-широка гама натоварвания, скорост и приложения. Полиуретанът е изключително устойчив на изхабяване и в същото време много гъвкав.
Характеристики:
Структурата от полиуретан гарантира отлична устойчивост на абразия, следователно функционира във всякакви среди. Полиуретановите зъби гарантират извънредна твърдост осигурявайки максимална стабилност на системата.
Ръкавите Synchro-Power са последната новост в полиуретановата гама. Налични са в размер до 200мм.
Полиуретановите ремъци и ръкави могат да задоволят максимален брой приложения, гарантират чиста и постоянна работа, нямат нужда от смазване, работят при температури от -5 до +70⁰C и гамата на приложение е изключително широка: автоматични сглобки, хоризонтални и вертикални врати, устройства за транспорта, текстилна индустрия, машини за опаковане и много други.

Набраздени ремъци Micro V

Набраздени ремъци Micro V са подходящи за приложение в индустриални трансмисии при текстилни машини, прахосмучещи машини, резачки на трева, медицинско оборудване и много други. Продуктовата линия Micro V включва ръкави с различна дължина, както и отделни ремъци в секции PJ, PL и PM. Конструктивните характеристики на тези ремъци гарантират максимална гъвкавост, по-добро поемане на топлината, по-голяма издръжливост на износване и пулсиращи тежести. Специалната еластомерна смес гарантира устойчивост на масло и замърсена среда.

Ограничители на въртящ момент чрез триене

Ограничителят на въртящ момент намира приложение в случаите когато е необходима защита от пренатоварване на механичните органи. Устройството е просто и ефикасно, предлага пълна работна сигурност, работи чрез приплъзване когато въртящият момент отива отвъд предварително зададена стойност и се изключва автоматично, когато въртящият момент влезе в допустимите параметри.

Избор на ограничител на въртящ момент

Изборът на ограничител на въртящ момент става по формулата:
Tkw = мощност в киловати
N = оборота в минута
Mt = усукващ момент (Nm)
Усукващият момент се получава от формулата: Mt=9550xTkw/n
Пример: Да предположим, че задействаме електродвигател със следните параметри:
Мощност 4kw и N=1550 оборота/мин.
Mt=9550×4/1550=24.64 Nm
Това значи, че трябва да се избере ограничител на въртящ момент равен или по-голям от 24.64 Nm

 

1

2

3

4

5 6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

18

19

 

20

21

22

22 23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

 

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62

63

64